Dag 34. Hondenschool, cursus 1

Het is weer later dan normaal. Deze keer vanwege een veel te serieus Whatsapp-gesprek en mijn extreme vermoeidheid waardoor zelfs het naar bed gaan een hele opgave is. Inmiddels lig ik nu wel in bed, maar moet ik er zo ook nog eventjes uit om tanden te poetsen. Hopelijk gaat dat me makkelijker af.

Vandaag heb ik iets gedaan wat ik echt heel eng vond. Ik ben voor de eerste keer met Mies naar cursus gegaan. Ik vind het vooral heel eng, omdat ik bang was dat mensen haar zouden afkeuren. Mies heeft een rugzakje en ik weet al heel lang dat zij een uitdaging is. Maar dat mooie meisje is wel een heel belangrijk deel van mijn leven geworden. Ik heb haar de eerste maanden de tijd gegeven om zichzelf te leren zijn, nu is het tijd om met haar te gaan trainen. Vandaag ging het echt helemaal niet goed. Mies was heel erg onrustig en angstig. Ze wilde gaan knokken met een andere hond, blafte ongelooflijk veel en luisterde echt totaal niet. Het gaat nog een heel lange weg zijn voordat ze ook maar enigszins luistert, maar goed, geduld is gelukkig een eigenschap waar ik wel over beschik. Stap voor stap komen we er wel. Rome was bovendien ook niet in één dag gebouwd. Het komt wel goed met Mies en mij. 💛

Morgen ga ik weer werken en in de avond gaan mijn collega, haar hondje, Miesje en ik weer wandelen. Daar kijk ik enorm naar uit.

Positiviteit 🍀🖤

  • Ik heb iets gedaan waar ik echt heel angstig voor was: cursus bij de hondenschool met Mies
  • Pesto pasta salade van de AH gegeten
  • Haren gewassen

Wat is er vandaag bij jullie goed gegaan/waar je energie uit hebt kunnen halen/waardoor je trots op jezelf kunt zijn? 😊

No votes yet.
Please wait...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *