Dag 31. Een maand bloggen

Vandaag blog ik een maand. Het is me gelukt om iedere dag van deze maand iets te delen, zelfs als het niet zo goed met me gaat. Trots!

Eerder had ik al besloten om een beetje vastigheid op deze blog te creëeren. De afgelopen maand heb ik daadwerkelijk alles geschreven wat er maar in me op kwam, dat blijf ik zeker ook nog doen. Maar het lijkt me ook gewoon heel leuk om een onderwerp toe te voegen wat steeds terugkeert. Deze blog staat tot op heden nog heel erg in het teken van mijn depressie en de daarbijbehorende negatieve gedachten. Het is onwijs moeilijk om iets positiefs te denken op het moment dat je meegesleurd wordt door het zwarte monster. Ik geloof er heilig in dat als je alleen maar negatief denkt, de kans groter is dat je negatieve gebeurtenissen/mensen in je leven tegenkomt. Andersom vice versa: hoe positiever je denkt, hoe groter de kans dat je juist positieve gebeurtenissen/mensen in je leven tegenkomt.

Positiviteit is dan ook iets wat ik wil gaan trainen. In eerste instantie had ik bedacht om iedere maand kort terug te blikken op alle positieve dingen die ik in de afgelopen maand heb meegemaakt. Later besefte ik me dat één keer per maand veel te weinig is om te leren wat positiever te denken. Nu heb ik dan ook besloten om ieder artikel af te sluiten met minimaal één dingetje wat wel goed is gegaan, ook als ik een gigantische k.u.t.dag heb gehad. Een dag is namelijk nooit helemaal k.u.t., er is altijd wel iets wat er wel goed is gegaan, wat je wel goed hebt gedaan, waar je energie uit haalde etc. Al is het maar dat je de dag bent doorgekomen.

Vandaag had ik een makkelijke dag, want na tijden voel ik me weer echt een beetje oké. Dat is in ieder geval een mooie start.

Positiviteit 🍀🖤

  • Heerlijk uitgeslapen
  • Frietje in de stad gegeten met een lief vriendinnetje en daarna samen met haar van het zonnetje genoten
  • Een lange wandeling met Mies gemaakt, waarbij zij ook heerlijk kon spelen met andere hondjes
  • Twee afleveringen van Maniac kunnen kijken, waarvan eentje terwijl ik een gezonde en lekkere maaltijd at (broccoli-stamppot)
  • Ik voel me eindelijk eens oké!
  • Het is me gelukt om een maand lang een digitaal dagboek bij te houden
  • Tijd gehad om weer een stukje te lezen uit het boek “The Cage”
  • Mijn haren gewassen
  • Damian is weer thuis na een weekend bij zijn vader.

Wat is er vandaag bij jullie goed gegaan/waar je energie uit hebt kunnen halen/waardoor je trots op jezelf kunt zijn? 😊

No votes yet.
Please wait...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *