Dag 16. Depression is fighting back

Gisteren zei ik het al: gevoelens en gedachten veranderen snel. Helaas is het nu teruggeschoten naar de andere, meer zwarte, kant. Ik werd vandaag verrast met een extreme vermoeidheid en een wat mindere gemoedstoestand. Het is voor mij niet helemaal duidelijk waarom ik me opeens een stuk minder goed voel. Misschien is het een gevolg van deze toch best wel drukke week of door het vallen van de bladeren. Of misschien is het gewoon een keertje een wat slechtere dag zoals iedereen die weleens heeft. Voor nu heb ik besloten dat ik maar gewoon accepteer dat het vandaag eventjes niet zo lekker met me gaat. Het enige wat ik kan doen is hopen dat het morgen weer ietsjes beter gaat.

Het lukte me vandaag niet om te lezen, omdat ik zo ongelooflijk moe ben. Rond 15.00 uur heb ik zelfs een dutje van twee uur lang gedaan, maar de vermoeidheid is maar blijven aanhouden. Helaas kon ik door de aanhoudende regen ook niet echt veel wandelen met Mies. Gelukkig is er ook best veel wat ik wel heb gedaan en dat is op dagen als deze best knap. Zo ben ik wel om boodschappen gegaan, heb ik mijn woonkamer gepoetst, heb ik gedoucht en heb ik een maaltijd gegeten. Het is op dit moment moeilijk om mezelf te richten op positieve dingen, ik ben heel erg geneigd om alles vanuit een negatief perspectief te zien. Het voelt weer alsof mijn leven niets voorstelt en ik er niet genoeg uithaal. Ik ben mezelf weer volop aan het vergelijken met anderen, hoe zij wel op vakantie kunnen en ik maar hier in dit koude kikkerlandje vastzit. Dat het me financieel maar niet lukt om lekker met Damian naar een warm oord te reizen. Ja, ik ben mezelf weer flink naar beneden aan het halen vandaag. Het liefst zou ik weer wegvluchten van dit rotgevoel door te daten met iemand die me heel eventjes mijn zorgen laat vergeten. Met de nadruk op heel eventjes, want als je gaat daten op het moment dat je jezelf zo slecht voelt als dat ik me nu voel, dan is de kans veel te groot dat je wederom valt voor een klootzak. Een klootzak die je alleen maar slechter laat voelen op het langere termijn. Hopelijk lukt het me morgen om weer, al is het maar een klein beetje, een beetje trots op mezelf te zijn.

Morgen wordt het weer een regenachtige dag. Het is tevens weer de eerste dag van het nieuwe “koude” seizoen dat de wintertrui en winterjas uit de kast kunnen worden getrokken. Stiekem kijk ik uit naar de herfst. Het voelt alsof ik meer moet genieten van het leven in de zomer, alsof ik dan zo veel mogelijk buiten moet zijn. Nu vind ik een filmpje kijken op de bank ook best prima. Morgen zal ik waarschijnlijk weer veel thuis zijn. Ik ga een beetje poetsen, om boodschappen en een lekker maaltijd koken. Ik ga sowieso weer een poging wagen om te lezen en natuurlijk ontbreekt Netflix morgen niet.

Op naar een betere dag dan vandaag!

Liefde,
Charissa
charissa@dewereldvancharissa.nl

No votes yet.
Please wait...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *