Dag 11. I hate Monday

De maandag is weer bijna voorbij. We hebben de ergste dag van de week weer overleefd, en eerlijk is eerlijk, zo erg was deze dag nou ook weer niet. Ik ben best productief geweest op mijn werk. De vermoeidheid, waar ik afgelopen week zo’n last van had, liet zich vandaag gelukkig niet zien. Het lukte me hierdoor best goed om me te concentreren tijdens mijn werk en niet al te chagrijnig te zijn tijdens het lopen van de krantenwijk. Deze maandag was eigenlijk best een goede start van de week.

De nacht was een wat mindere start. Ik had twee nachtmerries. De eerste herinner ik me vrij goed. Ik was in een grote kennel, samen met Mies. Zij maakte met daadwerkelijk iedere hond ruzie. Er kwam op een gegeven moment een heel grote pitbull de kennel in gelopen. Aan alles kon je zien dat dit geen hond is waar je ruzie mee moet maken. Mies bleef maar boos doen tegen hem. Hij bleef een tijdje rustig, maar plots was hij het onwijs beu. Hij werd heel erg boos op Mies. De honden werden apart gezet, maar de pitbull wist uit zijn kennel te ontsnappen en rende als een bezetene richting Mies. Zij reageerde nu wel rustig, maar de pitbull was genadeloos en wilde haar doodbijten door naar haar nek te grijpen… net op dat moment werd ik verschrikt wakker. De tweede droom herinner ik me niet zo goed, alleen dat de Belastingdienst er een grote rol in speelde. De Belastingdienst is uiteraard al een nachtmerrie op zich, niet fijn als zij je ook nog eens in jouw dromen komen opzoeken.

In de ochtend bleek de vriend, waar ik gisteren eigenlijk mee had afgesproken, toch niet zo’n goede vriend als dat hij zich voordeed. Hij schold me uit voor woorden die ik hier niet ga herhalen. Hij zei de meest verschrikkelijke dingen. In het begin ben ik er nog tegenin gegaan, maar uiteindelijk heb ik hem geblokkeerd. Weer iemand die ik never nooit meer wil zien. Al zou alles waar zijn wat hij beweerde, niemand heeft het recht om mij zo naar beneden te halen zoals hij deed. Ik heb geen zin meer in mensen om me heen die denken dat zij het recht hebben om anderen uit te schelden als zij hun zin niet krijgen. Ik ben klaar met de gekke henkie spelen.

Ik vind het veel belangrijker om mij te richten op de positieve dingen in mijn leven. Ik kan al die bullshit er gewoon niet bij gebruiken en heb ook geen zin om er energie in te steken.

Morgen mogen we weer gaan werken. In de avond ga ik misschien nog, samen met Damian, een krantenwijk lopen. Een vriendin van Damian wilt hem graag meehelpen met zijn krantenwijk. Als zij hem helpt, dan hoef ik morgenavond niet te lopen. Hopelijk is er dan een beetje tijd om te relaxen.

Liefde,
Charissa
charissa@dewereldvancharissa.nl

No votes yet.
Please wait...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *