Stop it right now, woman!

Vandaag had ik op zich best een goede dag. Gelukkig ben ik niet blijven hangen in het depressieve gevoel. Het is zo onvoorspelbaar. Soms duurt een depressieve episode maanden of weken, soms duurt het maar een dag. Het belangrijkste is om het me niet te laten leiden. Om gewoon, al is het met moeite en de grootste tegenzin, mijn ding te blijven doen. Voor nu lijkt dat het beste remedie.

Overdag was ik best productief. Ik heb de zolder opgeruimd en heb de woonkamer schoongemaakt. Poetsen is voor mij echt een activiteit wat ik doe als ik niks te doen heb. Leuke dingen doen en genieten van het leven staat altijd boven poetsen. Toch voelt het goed om grote taken afgerond te hebben. Het is me de afgelopen dagen gelukt om de kledingkasten te ordenen én om de zolder opgeruimd te krijgen. Yay, goed bezig! Het volgende huishoudelijke taakje is het poetsen van de badkamer. Ben benieuwd wanneer ik daar daadwerkelijk aan toe kom.

In de avond heb ik aan het water gezeten met vrienden. Er waren hapjes en wijn om te drinken, dus dan is zo’n avond eigenlijk al geslaagd. We hebben lekker gekletst, voornamelijk over relaties/dates in het verleden. Wij, een viertal, hebben hilarische dingen meegemaakt op relatiegebied dus we hebben flink kunnen lachen. Eigenlijk wordt er altijd veel gelachen als we met z’n vieren zijn. De vraag rijst natuurlijk waarom we eigenlijk nog single zijn. Het kan namelijk stiekem ook nooit normaal gaan op relatiegebied bij ons. Wij ontmoeten altijd net de verkeerde. Ik ben een ster in het vallen voor foute mannen, wellicht vanuit een gigantische angst om me te binden en het gevoel liefde niet waard te zijn. Het is gewoon makkelijker om te daten met iemand die geen eisen stelt, omdat hij niet de intentie heeft om bij me te blijven. Aan de andere kant is het niet goed voor mijn zelfwaardering om steeds omringt te zijn door mannen die mijn zelfvertrouwen omlaag halen. Laatste tijd overweeg ik steeds vaker om maar gewoon niet meer te daten, om de hoop op een duurzame relatie eventjes te parkeren. De teleurstelling in mannen kost me steeds simpelweg te veel energie.

Gisteren heb ik geen foto op Instagram geplaatst, maar vandaag was het weer eens zo ver. Het is deze keer een selfie geworden, lekker ongegeneerd bewerkt via Snapchat.

Het staat jullie nog steeds vrij om mij ook via Instagram te volgen. Mijn gebruikersnaam is cissle.

Morgen wordt een familiedagje. Eerst ga ik, samen met Damian, langs bij oma en in de avond blijven wij bij mijn vader eten. Mijn vader en ik hebben jarenlang geen contact gehad en hij heeft Damian nog maar twee keer eerder gezien. Het is vreemd om weer een band met mijn vader op te bouwen. Enerzijds merk ik vaak gelijkenissen op, anderzijds heb ik nog niet het gevoel dat hij mijn vader is. Hij is voor mij nog steeds een relatief onbekende, maar wel eentje waar ik toch ook al wel om geef. Het is soms verwarrend en het vreet best veel energie. Het is dubbel zo zwaar, omdat ook zijn gebreken in mijn jeugd terug zullen komen tijdens mijn therapie. Inmiddels heb ik hem volledig vergeven en snap ik ook steeds beter waar zijn gedrag vandaan kwam. Het is alleen moeilijk om straks geconfronteerd te worden met het feit dat mijn gebreken deels zijn ontstaan door alles wat mijn ouders mij niet hebben kunnen bieden toen ik nog een kind was.

Zometeen ga ik toch nog maar eventjes mediteren en dan weer lekker slapen.

Welterusten.

No votes yet.
Please wait...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *