Mijn reis naar happiness (W17)

Week 17

Fastfood week

Fastfood week: pizza
Fastfood week: pizza

Deze week stond in het teken van superslecht eten! Daar is het vakantie voor zullen we maar zeggen. Het begon deze week met overheerlijke pizza’s die we besteld hebben bij Domino’s. Uiteraard genoten boefje en ik hier uitermate van, nog niet wetend dat deze (bijna) gehele week uit het eten van slecht food zou bestaan. Het mag dan misschien wel slecht zijn, maar oh oh, wat kunnen wij genieten van pizza’s, frietjes en al het andere ongezonde food op deze wereld.

Woensdagavond zijn boef en ik naar de stad gegaan, omdat hier toen de rommelmarkt al begon. Wij hebben een rondje over de rommelmarkt gelopen. Voordat wij een rondje gingen lopen, doken wij eerst de friettent in. Wij hebben in de stad een friettent wat overheerlijke satésaus heeft. Ik heb hier een frietje speciaal met satésaus én een mexicano gegeten. Het was heerlijk!

Donderdag was het Koningsdag. Het weer was op deze dag niet geweldig en mijn oom was op deze dag ook jarig. Wij besloten dan ook om naar deze verjaardag te gaan en Koningsdag voor de rest naast ons neer te leggen. Wij zijn fietsend naar mijn oom en tante gegaan. Zij wonen in een stadje vlakbij ons dorp. Wij hebben in totaal 18 km gefietst. Toch best sportief! Tante vroeg of wij daar wilden blijven eten. Zij gingen bij een plaatselijke shoarmatent bestellen. Uiteraard keek boefje mij meteen met puppy-oogjes aan, en tjah, ik ben nu eenmaal erg gevoelig voor deze blik én voor fastfood. Ik heb deze dag een superlekkere kapsalon op. Mmmm! Ik mag voorlopig geloof ik geen fastfood meer. Afgelopen week was overduidelijk een overdosis. 😉

Inschrijven voor het theorie-examen

Jaaaa, ik ben ingeschreven voor het theorie-examen. Ik mag op 18 mei het examen maken. Inmiddels heb ik al best goed geleerd. Qua kennis zit ik op zich best goed. Het zijn vooral de inzicht-vragen waar ik me enigszins zorgen over maak. De komende weken gewoon nog eventjes oefenen en hopelijk komt het goed.

Achtste rijles

Ik was deze keer weer niet echt zenuwachtig, maar wellicht komt dit wel door het telefoontje wat ik eerder op de dag kreeg. Boefje belde mij met de mededeling dat hij zijn PlayStation 4 in de koelkast had gelegd, omdat het pokkeding steeds oververhit raakte. Natuurlijk niet de manier om dit soort dingen op te lossen en dat heb ik hem ook best wel goed duidelijk gemaakt. Maar goed, toen ik eenmaal thuis kwam zag ik vrij snel dat het apparaat inderdaad wat kuurtjes heeft. Het kost best veel knaken om het te laten maken door Sony zelf, dus het wordt of gerepareerd worden door boefje’s vader of wij gaan zo snel mogelijk een nieuwe PlayStation kopen. Het is misschien een beetje stom, maar ik baal er zo van voor boefje. Boefje zelf vindt het overigens allemaal niet zo boeiend. Afijn, ik was dus zo gestrest over de PlayStation 4 dat ik geen tijd had om me druk te maken over de rijles. Tijdens de rijles merkte ik ook op dat ik helemaal niet meer zo bang ben. Wij zijn deze rijles zelfs voor de eerste keer de snelweg op gereden, terwijl ik nog iemand naar huis moest brengen! Hoe stoer is dat? De feedback, die ik van de rij-instructeur kreeg, is dat we nog wel hard moeten werken aan het ‘waarnemen’. Ik kijk echt alleen maar goed als ik er toevallig aan denk, en believe me, dit is niet vaak genoeg. Hopelijk ga ik de volgende keer weer met weinig stress de les in. We are making progress. 😀

Ijsje eten in de stad

Ijsje eten
Ijsje eten

Gisteren wilden boefje en ik eigenlijk gaan midgetgolfen, maar helaas blijkt de midgetgolf hier in de stad nog gesloten te zijn. Wij moesten dus snel een alternatief verzinnen, en natuurlijk: ons alternatief had weer eens iets met eten te maken, haha! Wij zijn een overheerlijk ijsje gaan eten in de stad. Wij hebben hier een supergoede ijssalon. Ik kan zo genieten van lekker ijs. Wij hebben in de stad ook eventjes nieuwe sokken gehaald, aangezien wij steeds een sokkencrisis hebben. Nu heeft boefje een aantal nieuwe sokken en ik ook! Het zijn typisch mannen- en vrouwensokken, zodat we niet meer elkaars sokken “”pikken”. Fingers crossed dat dit het sokkenissue oplost.

Family first

Mijn broertje wist hoe hij de PlayStation 4 kon maken, zei hij. Broertjelief kwam dus eventjes met zijn vriendinnetje op visite. Hij heeft de PlayStation helaas niet kunnen maken, maar we hebben wel eventjes bij kunnen kletsen én dat is natuurlijk ook hartstikke leuk! Hij komt misschien binnenkort zelfs hier in het dorp wonen. Dat zou natuurlijk hartstikke leuk zijn!

Recept van de week

Whoopsie, ik heb deze week maar één keer “echt” gekookt. Het favoriete gerecht van deze week is hetzelfde als vorige week.  Volgende week is er een keertje geen editie van ‘Recept van de week’. Boefje gaat een weekje bij zijn vader logeren, en eerlijk is eerlijk, dan maak ik gewoon heel de week standaard gerechten. Blijkbaar ben ik alleen in staat goed voor mezelf te zorgen als boefje thuis is, haha.

Spaarrekening

Dit is weer een whoopsie… dit is al de tweede week achtereen dat ik niets hebben kunnen sparen. Ik durf er al bijna niet meer op te hopen dat ik volgende week mijn spaarrekening kan aanvullen, maar we shall see.

Aankomende week

Er staat voor de aankomende week het volgende op de planning: de negende rijles, naar de H&M voor een wintertrui én voor een setje sieraden, fietsen, wandelen én naar opa en oma. We gaan het volgende week zien of ik inderdaad dit alles ter uitvoering ga brengen. 😀

No votes yet.
Please wait...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *