Depressie

Inmiddels blog ik nu een weekje en het bevalt me goed, was het vandaag wel bijna vergeten. Maar hey, een beginnersfoutje kan gebeuren.

Gisteren ben ik vanuit mijn werk meteen naar de stad gereden en heb ik een jurkje, parfum en nieuwe schoenen gekocht. Bij de Action heb ik beddengoed gekocht. Het was een beetje stresswerk, want eenmaal thuis moest ik ook nog eens in een snel tempo mijn huis schoonmaken. Daarna had ik mijn date. Het verliep deze keer niet zo heel lekker moet ik zeggen. We hebben een drankje gedaan op het terras en hebben bij mij thuis een beetje bijgekletst. Thuis raakten we echter in een nogal verhitte discussie omtrent mijn verleden. Hij was nog niet op de hoogte van bepaalde gebeurtenissen in mijn leven. Ik dropte de bom gisteravond best laconiek, want ik dacht dat ik het ook tegen hem al had verteld. Hij veroordeelde mijn verleden behoorlijk heftig. Hij vindt dat ik dan ook meer voor mezelf moet kiezen en afstand moet doen van de mensen die risicovol voor mij en mijn geestelijke gezondheid zijn. Ergens is dat natuurlijk best lief, maar de manier waarop hij me aansprak voelde absoluut niet fijn.

Miesje was vannacht een beetje ziek en moest bijna ieder uur wel naar buiten, hierdoor heb ik slecht geslapen. Tel daar de verhitte discussie bij op en dan kom je al snel op een lichte terugval als het gaat om mijn depressie. Het lukte me vandaag niet heel goed om dingen te ondernemen. Ik was niet vooruit te branden en lichamelijk totaal uitgeput. Het liefst had ik vandaag de hele dag in mijn bed gelegen. Overdag heb ik dan ook een paar dutjes gedaan. Ook ben ik naar de stad geweest om een broekje en een bikini te halen voor morgen. Het lukte me echter niet om naar het strand te gaan. Het is gek, maar daar kan ik dan zo van balen. Ik vind het niet fijn als ik zelf de aanstichter ben van het niet nakomen van mijn planning.

De avond was echter wel weer heel druk. Ik ben bij mijn broertje gaan barbecuen. Hij had ook nog eens een heel leuke verrassing, maar daar horen jullie volgende week zondag meer over.

Vanavond ben ik ook met een vriendin naar een coffeeshop gegaan. Voorafgaand deze avond hadden die vriendin en ik helaas wel een discussie. Zij vindt dat ik afspraken te vaak afzeg. Het probleem is alleen dat ik nooit een afspraak heb afgezegd. Ik snap nog steeds niet waar dit vandaan komt, maar goed, blijf maar niet te lang hangen in die negativiteit. De avond zelf was gezellig. We hebben veel gelachen. Inmiddels lig ik in bed en ga ik zo m’n jointje roken. Stiekem kijk ik daar al sinds gisteravond naar uit, best erg.

Morgen ga ik naar Scheveningen met vrienden, weer iets waar ik onwijs naar uitkijk. Mijn portemonnee vindt mijn uitstapjes, en vooral het shoppen, minder leuk geloof ik. Ik denk dat ik de aankomende tijd iets zuiniger moet zijn en iets beter moet nadenken over de uitgaven die ik doe. Mijn weekend is een beetje dubbel. Het is lastig om te gaan met leuke situaties, terwijl je wordt omringd door het zwarte gat en je melancholische gevoel steeds op de voorgrond treedt. Hopelijk heb ik morgen een betere dag.

Welterusten.

No votes yet.
Please wait...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *