Dag 17. Spaarzegels

Gelukkig gaat het vandaag weer een stuk beter met me. Gisteren bleek ik dan toch echt “gewoon” een slechte dag te hebben. Iedereen, die herstellend is van een depressie, zal misschien weleens de angst voelen om weer terug te vallen in die depressie. Als ik me eventjes niet zo goed voel, dan ben ik bang dat het zwarte monster mij weer in zijn greep heeft. Gelukkig blijkt dat nu in ieder geval niet het geval te zijn.

Vannacht heb ik gedroomd over A., de man die ik ruim twee weken geleden zo hard heb gekwetst. Ik droomde dat we knuffelend op mijn bed lagen en dat het, ondanks alles, toch nog goed is gekomen tussen ons. Ik weet niet wat ik erger vind: het bang wakker worden door een nachtmerrie of ontwaken uit een mooie droom om er vervolgens achter te komen dat het niet echt is. Ja, ik heb spijt van wat ik hem heb aangedaan en ik mis hem. Spijt komt helaas altijd te laat en ik ben er zeker van dat hij me absoluut niet mist. Het is over en dat moet ik accepteren, al had ik het liever anders gezien.

Vannacht heb ik ook niet zo goed geslapen. Het duurde lang voordat ik in slaap viel. Toen ik eindelijk sliep werd ik echt om het uur wakker. Gelukkig kon ik wel uitslapen en dat heb ik dus ook gedaan. Ik werd pas om 11.30 uur wakker. Ook vandaag baalde ik er van dat ik pas zo laat wakker werd, maar later was ik er eigenlijk wel blij om. Vandaag was ik gelukkig niet zo moe als gisteren. Hierdoor was ik een stuk productiever. Het is me vandaag wel gelukt om te lezen, yay. Tussen de regenbuien door heb ik lange wandelingen kunnen maken met Mies. En ik heb een heerlijke ravioli-lasagne kunnen maken. Deze dag zag er een stuk beter uit dan gisteren en… gelukkig is het voor mij nog twee dagen weekend.

Het enige stresspuntje van vandaag is de linker voorband van mijn auto, die stond namelijk behoorlijk plat. Ik weet niet of de band lek is of dat het zo leeg staat omdat ik er al een jaar niet naar omgekeken heb. Oeps. Ik houd dit de aankomende maand even goed in de gaten, vermijd eventjes snelwegen en zo nodig laat ik er volgende maand een nieuwe band op plaatsen.

Vandaag is er ook iets waar ik heel blij van word. Lach me please niet uit, want het is vooral iets waar bejaarden blij van worden. Maar… mijn eerste spaarzegelboekje is vol.

Dit boekje heeft de waarde van € 6,-. Ik wissel het pas in als ik 10 boekjes, dus zestig euro, heb gespaard. Het uiteindelijk doel is om zo lang te sparen totdat ik een maand boodschappen (inclusief rookwaar) aan cash heb opgespaard. Dat is een bedrag van maximaal € 490,-. Ik heb dus nog wel eventjes te gaan. Maar het maakt boodschappen doen wel een stuk leuker, daar is ook wel wat voor te zeggen.

Morgen zal vooral bestaan uit het doen van de krantenwijk. Deze week loop ik twee krantenwijken en ik hoop morgen het meeste al te hebben afgewerkt. Het wordt dus behoorlijk hard aanpoten, zeker omdat ik de nieuwe tijdelijke wijk dus nog nooit heb gelopen. In de namiddag gaan Damian en ik, als het weer meezit, met een vriendin en haar zoontje naar een buitenspeeltuin waar we ook pannenkoeken zullen gaan eten. Het is al lang geleden dat ik haar heb gezien, dus ik kijk er best naar uit om bij te kletsen.

Liefde,
Charissa
charissa@dewereldvancharissa.nl

No votes yet.
Please wait...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *